Articles Comments

Vand lapte de la tara » Viata la tara » Calităţile deosebite ale laptelui de capră şi ale produselor din lapte de capră

Calităţile deosebite ale laptelui de capră şi ale produselor din lapte de capră

Laptele de capră este foarte asemănător la nivel de compoziţie cu cel de vacă cu precizarea că dimensiunea particolelor de grăsime este mult mai mică , lucru care îl face mult mai usor de digerat şi asimilat de către organismul uman.
Laptele de capra este mai bogat decat cel de vacă în calciu, magneziu, fosfor, potasiu, acid citric, cobalt. De asemenea el contine cantităţi importante din vitaminele B1,B2, C şi A şi mult mai puţin colesterol decât cel de vacă sau oaie.
Laptele de capră şi produsele obţinute din acesta,  se dovedeşte a fi pe lângă un bun produs alimentar chiar un remediu pentru diverse boli. Consumul laptelui de capră, brânzeturilor şi produselor acidulate obţinute prin procesare creşte imunitatea organismului, înlăturând oboseala după o perioadă de efort intens, menţine nivelul hipertensiunii în limite normale şi previne îmbătrânirea.

Laptele şi brânza de capră sunt recomandate pentru introducerea în alimentaţie pentru toate vârstele. Pentru a nu îşi pierde din calităţi se recomandă ca laptele să fie consumat crud.

Written by

Filed under: Viata la tara

Comments are closed.